Ведска астрологија-Џотиш со Симеон Атанасоски познат Mакедонски астролог.Vedska astrologija Jyotish so Simeon Atanasoski

2019 мундан план предвидување прва половина од годината

Што го очекува светот во 2019 ,прв дел од предвидувања на мундано поле со помош на сидералниот концепт на источната Џотиш астрологија,Јануари до мај проблематични денови за патување како и промени во светот на економски и политички план.Почеток на воени дејствија,економски флуктации ,непогоди земјотреси,поплави.Првиот период за силен земјотрс во светот и патни несреќи од 4 до 8 јануари 2019.Сериозен инцидент на воздухопловен сообраќај - можен авионски пад.

Честитка од астро сајтот АС ВЕДИК за 2019 година

Мир со Вас во 2019!

астро сајтот АС ВЕДИК со честитки за 2019 сина позадина со ѕвончиња

Силен земјотрес 6.8 рихтерови Јонско Море, јужна Грција

 
Очекуван земјотресен период ,предвидуван во декември 2017 објавен и во видео прилог каква година не очекува во светот.истиот се осети и во Македонија и во Албанија.
Магнитуда од 6.8 рихтерови во Јонското море ,а забележано време е 22:54:51(UTC) извор ЕМСЦ.со плави букви напис земјотрес 6.8 рихтер и мапа на грција mouzaki

Ведски системи на предвидување аруда пада

Повеќето Џотиш астролози во своите коментари на системот за предвидување на  Џаимини истакнуваат дека најпрво мудрецот Парашара го има пренесено во најкуса форма на знаење во „Брихат парашара Хорашастра“ , но Џаимини го има доведено на ниво на практична примена.Поглавјата 29 и 30 ги објавуваат со „вирусно“ знаење овие информации за влијанието на „сенкитена планетите во однос на зодијакот.

Петок тринаестти или Петок 13 верувања и демистификација

ПЕТОК13

Прашање за Бројот 13 (тринаесет)
 
Добив прашање што преставува бројот 13 па еве дел од одговорот.
 
 
 
На самите мои јавни Тв почетоци во 1992-93 на прашањето што е астрологија,повеќе забавно, еден дел од мојот одговор беше поврзан со бројот 13.Истакнував дека зборот АС=1 и зборот ТРО=3 и Логос или заедно АС1+ТРО3+ЛОГОС =АСТРОЛОГИЈА наука за 13-ката.
 
Во мојата секојдневна пракса и теорија (употребувам Ведската Астролог

Кралското семејство во Англија нивните натални карти

Кралското семејство од Англија со години е во фокусот на светското внимание ,а посебно после трагичната смрт vo 1996 на Леди Спенсер Дијана ,која несреќно го загуби животот во сообраќајна несреќа во Париз, Франција.

фебруари 2018 предвидени мундани настани

Мундани прогнози
Предвиден силен земјотрес пред скоро два месеци
 
астро прогноза:
 
При крај на минатата година , јавно се објавија предвидувања за 2018 , во кои недвосмислено се предвидуваат денови за најсилни земјотреси за месец јануари и фебруари 2018.
Последен предвиден период за силен земјотрес во светот беше за  14 до 17 фебруари 2018.
Syndicate content