Ведска астрологија-Џотиш со Симеон Атанасоски познат Mакедонски астролог.Vedska astrologija Jyotish so Simeon Atanasoski

91-ви Оскар за 2019

91st Academy Awards
датум 24 фебруари 2019
Долби театар ,Холивуд ,ЛА,Калифорнија
 

оскар на златна основа за 2019 година со зелени букви десно натпис

Подсетување на кандидатите Иванов и Пендаровски

глигоров мала слика црно белаВовед во председателски избори 2019 и потсетување на хороскопските кандидати во 2014 .Доколку има интерес ќе се направи астролошка анализа за овој важен политички настан.

Астро Најавениот земјотрес предвиден до ден магнитуда 6.6 рихтер

мапа околу Ару, Индонезија со натпис предвиден силен земјотрес ведска астрологијаАРУ-
острови регион
,Индонезија 6.6 рихтер
 

Беше најавенпо за 20 јануари лизгање на земјиште и патни несреќи

астро инфо : По даденото предвидување на почетокот на годинава, за патни несреќи лизгање на земјиште.
слика со автобус после судар со друг автобус
 
На најмалку три локации во светот се јавува за лизгање на земјиште ,кое довело до проблеми на локалната инфраструктура и на жителите во локалните места.

Трите астро предвидувања коректни Тереза Меј,земјотрес тероризам

мундана астрологија светлина 2019Мундана астрологија јануари 2019 предвидено
 
Предвидувањето е трослојно односно дадени се три предвидувања во едно!
 
-првото за силен земјотрес од преку 6.5 степени 
-второ проблеми на Тереза Меј
-трето можна терористичка закана
 
доказ д

Земјотрес 6.6 степени Рихтер Ванату во даден период

Земјотрес 6.6 рихтер,длабочина 46.9 км 105 км западно-северо западно од Сола Ванату

Златен Глобус 2019

Златен Глобус 2019 
на дното англиска верзија
на имињата на сериите,глумците и филмовите
 
Победнииците се со затемнети букви
 
Категории на филмови
Најдобар филм - драма
 
Црн Пантер
Црн Клансман
Бохемија рапсодија
Ако Бил Стрит може да зборува
Родена е ѕвезда

Силен земјотрс во Бразил од 6.8 степени по Рихтер

Предвиден земјотрес јавно презентиран!
Во новогодишното мое обраќање се предвидуваше земјотрес поголем од 6.5 степени по рихтер.Последна вест е за силен земјотрес 89 километри западно од Тараука Бразил и магнитуда од 6.8 степени по рихтер.Земјотрес се активира во 14;25 по локално време,а длабочина е 575 километар.
 
мапа на земјотрес 6.8 степени Бразил

Откажување на летови сообраќајни незгоди напаѓан снег

проблеми вои авионски сообраќај
 
Најмалку 120 закажани летови од Минхен Германија се откажани.Силно невреме  „нападнат снег“ до 50 цм, слаба видливост на теренот на аеродромот и во регионот ,проследено со ветер го отежнуваат сообраќајот на аеродромот во Минхен.
 
верижни судари ви Македонија во Босна
 
Во Македонија порталите јавија за неколку собраќајни несреќи , но и за поредок вид на верижен судир (кај 3 чешми Велес-Штип).За нов
Syndicate content