Повторно предвиден земјотресен со голема магнитуда

 

магнитуда 74 по рихтер лого со напис силен земјотрес

Беше предвидуван силен земјотрес за 19 август 2016 со сила која ќе го помине 7 степен по рихтер.Денес на 19 август 2016 информациите од новинските портали во светот јавуваат за силен земјотрес во близина на југо источниот дел од Аргентина.Ова силно тектонско движење го потврдува сеизмолошкиот институт на САД како и повеќе светски сеизмички опсерватории ,а забележана магнитуда е од 7.4 степени по рихтер.Епицентарот на потресот е во близина на островите Јужна Џорџија, околу 1500 километри источно од крајбрежието на Аргентина.

Треба да се истакне дека е предвидено е точно во ден ,како и дека ќе биде со голема сила преку седмиот степен по рихтер.Во точното предвидување ,кое е објавено при крај на декември 2015 не е дадена локација. линк за доказ од предвидувањето

Во наредниот период  следи уште еден силен земјотресен удар со магнитуда околу 7 степен по рихтер.

Денови кои се предвидува силен земјотрес се околу 25 август 2016 и од 29 август до 3 септември 2016.Овие денови се неповолни во секаков вид на сообраќај па се советува да ја потрошите негативната енергија(зголемена будност,медитација,спорт,пост и ситни донации) и да внимавате во сообраќај.Во овие денови можен е авионски пад ,а веста за терористички акт повторно е во насловите на агенциите. Посочените денови треба да се внимаваат соодветни служби и на шумски пожар ,како и на силно невреме од пороен дожд.Зголемета ја будноста и интуицијата и медитирајте за мир како локално ,така и во светски рамки.

мапа на силен земјотрес од 7.4 по рихтер близу аргентина 19 август2016

Comments

Силен земјотрес со магнитуда

Силен земјотрес со магнитуда од 7.1 степени по Рихтеровата скала регистриран во морските длабочини на Атлантикот, во близина на Света Елена. Локација и време и длабочина од 10 километри.

29 Август 2016 04:29:57 UTC 0.041°S   17.826°W 10.0 km