Ребека Јанковска

Натална Карта

 rebeka asvedic          Ребека Јанковска е родена под влијание на месечината во водениот и емотивен знак на Рак или по индиски Катака ,додека среќната ѕвезда на раѓање е Пушја - чиј владател е Сатурн,кој се јавува како јогакарака за нејзиниот подзнак Терезија,а сместен е во ноќното владеење на Венера-во Бик.

Месечина   Рак  
Сонце         Лав
Подзнак      Терезија
 
Џотиш –Индиска астрологија
Емотивност,блесок-сјај и грациозност!                  

     ПУШЈА среќната ѕвезда на Ребека

  Оваа ѕвезда е поврзана со секаков вид дотерување и украсување.Митолошки Пушја се поврзува со Брихаспати кое е друго име за Јупитер.Во себе има исцелителско влијание и ги открива спиритуалните потенцијали.Представена е со импозантен човек,а симболично нејзината продуктивност е представуваат со виме од крава.Учител ,министер или водач во професијата која се одбира се некои од карактерните црти на оваа ѕвезда доколку е силно поврзана со планетите!
 
  
да се напредува,да се кити,да украсува ,да се замавне-мафтање,да се негува и одгледува,да се раширува,да се забавува и ужива,да парадира,да дегустира,да изложува,да докажува и објаснува,да се „перчи“,да стекнува и добива,да цвета,дава елоквентност и мудрост со годините
 
 
Психологија 
 
 Месечевиот знак Катака-Рак ,кај Ребека е седиште на самата Месечина и нејзиното влијание тука е најсилно!Нагласени се чувствата и потребата да се „грижи“ за некого!Емоциите се сокриваат и само ретките пријатели знаат за топлината на овој знак и неговата пријателска пожртвуваност и лојалност.Кардинална природа(нон стоп во движење),напредува со помош на нозе велат старите текстови за Џотиш.Месечината високо е во 10-тото поле и ја создава т.н.Амала Јога која дава просперитет и филантропски однос во животот.Совет да земе учество во „зелените“ организации!......

целата натална карта со предвидувања само за членовите

 

AttachmentSize
natalna-karta-2003-rebeka-jankovska-searcheble1.pdf1.07 MB
natalna-karta-2003-rebeka-jankovska-800.jpg183.45 KB