Предвидување за авионски проблеми

На 25јануари 2010 беше објавено предвидување за авионски проблеми извор линк .Истото се оствари со паѓање на авион во дадениот период Котабато Сити - Филипини.Опис При полетувањетоизбувнал оган на моторот,за жал искусните пилоти  не успеале да направат слетување.Авионот од типот  Nomad GAF N22B, се урнал во една станбена населба.

Даденото предвидување не припаѓа на најпрецизната група(не е наведена локација) сепак е споменат, само да се одбележи како настан за да може да се третира мундано -астролошки.