предвидување авионска

Само пред неколку дена беа потврдени трите авионски паѓања  во деновите зададени уште во декември 2009,а еве во втората група на ден за авионска несреќа околу 23мај2010,јавуваат за исполнување и на овој предвиден ден.

За жал , денес 22мај2010 наутро патнички авион „Ер Индија Експрес“ излетал од пистата на аеродромот Мангалор(мангал-марс) ,во државата Карнатака(Карката -хороскоп Рак). По неуспешно прземјување се запалил и се урнал во близина на шумски предел.Авионот е од типот Боинг 737-800 .Причината за несреќата според официјалните власти засега е непозната.Претпоставка е дека се лизнал на влажната писта(според изјавите било невреме со дожд) ,за ја пробие заштитната ограда и удри во блиската шума.Се спомнуваат најмалку 160 загинати.Сочувство до семејствата на починатите.