предвиден пад на каматите

Kаматните стапки ќе се намалат,но и неочекувана интервенција на финансискиот пазар од страна на НБМ во периодот април мај.Притисок за гувернерот во истиот период -предвидено од Симеон Атанасоски при крај на 2009 извор во Алсат Тв(главни вести 31дек2010) и на линкот за предвидување на мундан план во светот

ова е цитиран дел од текстот објавен на 31дек 2009 ,а денеска на 4 фебруари 2010, со известувањето кое пристигна од Народната Банка на Република Македонија за намалување на каматите за благајничките записи.Останува да се проследи вториот дел од предвидувањето кое чека исполнување, за гувернерот моментално Петар Гошев и евентуален политички притисок за донесување економска мерка во НБМ во период април мај.