листата на Јавни обвинители од Катица Јанева

Специјалната обвинителка Катица Јанева предложи и достави список до Советот на јавни обвинители тимот од 14 обвинители +1.

На листата помошници на Јанева имаме: 13 основни јавни обвинители една обвинителка од одделот за организиран криминал и корупција предлози од Основното јавно Обвинителство Скопје:

Артан Ајро Гаврил Бубевски Дарко Јакимовски Ленче Ристоска Марија Ѓорѓева Снежана Бундалевска Трајче Пеливанов Фатиме Фетаи
од ОЈО Куманово Бурим Рустеми ОЈО Кочани Стефчо Донев
од ОЈО Тетово Лејла Кадриу
од ОЈО Тетово
од ОЈО Гостивар Елизабета Јосифовска
од ОЈО Крива Паланка Љубомир Лапе
поголемиот дел од предложените за ЈО се деца на познати судии и обвинители крајниот рок е до 15 октомври за избор избраните нови ЈО имаат рок од 18 месеци да ги завршат истрагите и да подигнат обвиненија