Предвидени настани затемнување 2010

Астролошки Осврт Ведска астрологија
предвидувањето за 21 и 28 декември 2010

за двата дена се предвидуваше:

„ Нема да биде изненадување за патни несреќи,потонување на
брод(танкер) или авионски дефекти,откажувања на лет,а за жал постои можност и за пад на воздухоплов(авион,хеликоптер,и сл.). Бидејќи небесната статика е нагласена можноста за лизгање на тло или земјотрес во распон од 6.2 до 7.0 по рихтер) е сигурна само разликата на големината на магнитудата е во зависност од локацијата. “

астрологија_мундана2010
на 21декември 2010
-земјотрес магнитуда 7.4 рихтер регион на јапан точен ден-земјотрес магнитуда 6.5 рихтер регион иран на 20дек 2010

астролог2010на 28декември 2010

-Рускиот воен транспортен авион на 28дек2010 се срушил
-потонување на брод „Ван Дон-2“ на 28дек2010 на 400 километри од јужното крајбрежје на Виетнам
-земјотрес 6.6 рихтер на 29дек 2010

беа спомнати и патни несреќи  и беше советувано да се внимава во сообраќај околу 21 и 28 декември 2010.
-во светот имаше верижни автомобилски судари(поретко се случуваат),па и кај нас на 29декември 2010 имаше верижен судар на 6 возила. извор