Затемнување 21декември2010

  До крајот на месец декември 2010,на небото ќе се позиционираат 2 исклучителни планетни конфигурации.Тоа е на 21 декември 2010  ,лунарното затемнување ,а по 7 дена на 28  декември 2010 месечината ќе биде во средната  точка помеѓу планетите Јупитер и Сатурн,а ова влијание сигурно ќе се почувствува на мундан план.Нема да биде изненадување за патни несреќи,потонување на брод(танкер) или авионски дефекти,откажувања на лет,а за жал постои можност и за пад на воздухоплов(авион,хеликоптер,и сл.).Бидејќи небесната статика е нагласена можноста за лизгање на тло или земјотрес во распон од 6.2 до 7.0 по рихтер) е сигурна само разликата на големината на магнитудата е во зависност од локацијата.Ова влијание е нагласено и во личните хороскопи,а во зависност од личната натална карта, донесуваат неочекуван успех во животот емоции,финансии,здравје радост во домот,но и обратно од кажаново.

       Се советува доколку се појават ситни проблеми(здравје,правен совет и сл.),да делувате превентивно и мирно и да се обратите на соодветни стучни лица за помош.Доколку се движите во сообраќај бидете внимателни и толерантни.Можноста за несреќи околу овие 2 дена е максимална.Доколку сте вознемирени се советува посета на хуманитарен или духовен центар и давање волонтерска помош,прилог и сл.